Úvodníky

Úvodník - 1. 1. 2011


Přeji vám všem šťastný nový rok 2011. Letos se pravděpodobně dočkáme stále sílícího rozruchu okolo připravovaného filmu hobit, takže o novinky nebude nouze. Přestože web Angrenost.cz se zaměřuje samozřejmě v prvé řadě na Tolkienovo dílo samotné, a ne na jeho filmové zpracování, i tady se dočkáte různých aktualit a zajímavostí souvisejících s filmem.
Jednu z takových zajímavostí si můžete na Angrenostu přečíst už nyní – kamarád skandinavista mi totiž přispěl zajímavým článkem o jistém švédském herci, který by měl ztvárnit roli Medděda.
Co jiného zaznamenal web od posledního úvodníku? Největší technické vylepšení nepochybně jsou rodokmeny postav v encyklopedii, které jsou definované pomocí jednoduchého značkového jazyka přímo v textu encyklopedie a zároveň poskytují odkazy na články o příslušných příbuzných. To doufám zase o něco usnadní orientaci v encyklopedii a ve všech komplexních rodinných vztazích mezi stovkami postav. V encyklopedii, pravda, je těch postav zatím spíše malá část, ale během podzimu jich docela dost přibylo. Zejména mezi hobity (Pytlíci, Bralové, Brandorádi) a v Anárionově rodě králů Gondoru.
To souvisí s další novinkou, kterou je několik ilustrací ze série králů Gondoru, které můžete vidět v galerii ilustrací. Zatím jsou čtyři, ale čtyři další mám rozdělané a v blízké době se jich snad dočkáte. Kromě toho, jako již tradičně po Vánocích a Novém roce, mám také v záloze několik obrázků, které jsem vytvořil jako vánoční dárky a samozřejmě se dostanou i na Angrenost.
To je ode mě prozatím všechno. Takže ještě jednou přeji krásný Nový rok a doufám, že se i nadále budeme na Angrenostu setkávat.

Zveřejněno: 1. leden 2011
zpět