Úvodníky

Podpořte vydání hudebního alba Húrinovy děti


Mnoho z vás jistě zná hudební skupinu Falešné společenstvo, skupinu nadšených amatérských umělců, kteří se již dvacet let věnují tvorbě písní a muzikálových představení inspirovaných dílem J. R. R. Tolkiena. Pravidelně hrají své muzikály na Tolkienconu v lednu v Praze. Vydali také už tři studiová alba svých písní (Beren a Lúthien, Hobit, Fëanor a jeho synové) a nyní plánují vydat další, inspirované jedním z nejsilnějších příběhů Tolkienova světa, Húrinovy děti. A s jeho vydáním můžete pomoci i vy.

Falešné společenstvo má ambici nahrát celý muzikál Húrinovy děti a vydat ho jako dvojalbum. S vaší pomocí chtějí dosáhnout profesionální studiové kvality, aby mohli sdílet jejich uměleckou vizi s co nejširším publikem. Projekt zahrnuje nahrávání a postprodukci 28 autorských písní inspirovaných silným a tragický příběhem, kterým je Húrinovy děti.

Průběh nahrávání bude důkladný a profesionální, a výsledek, očekávaný na podzim 2024, bude volně k poslechu na Písních Středozemě a Spotify. O podobě fyzického nosiče a termínu veřejného zveřejnění písní bude rozhodnuto až poté, co budou všechny části projektu dokončeny.

Jak můžete pomoci

Vaše podpora je klíčová pro úspěch tohoto projektu. Falešné společenstvo nabízí různé odměny pro přispěvatele, včetně předstihu poslechu nově nahraných písní, možnosti objednat si starší CD nebo dokonce píseň na přání na středozemské téma. Pro větší nadšence jsou připraveny zážitkové odměny, jako je účast na zkoušce, setkání s členy skupiny nebo dokonce píseň nebo povídka na přání.

Peníze, které budou vybrány, půjdou na nahrávání a postprodukci písní v profesionálním nahrávacím studiu. Nahrávky budou nakonec volně dostupné pro všechny posluchače na Písních Středozemě a Spotify. V případě přebytku peněz bude použit na výrobu fyzického nosiče nebo na nahrávání dalších písní mimo Húrinovy děti.

Více se dočtete na stránce projektu na portále Donio.

Húrinovy děti - banner


Zveřejněno: 14. listopad 2023
zpět