Úvodníky

20 let Angrenostu


Dnes si připomínáme jedno skvělé výročí: Angrenost slaví narozeniny, je tomu právě dvacet let, co jsem tento web 1. prosince 2001 spustil.

Je to skoro neuvěřitelné, že je tu Angrenost už dvacet let. Je to větší část mého života: když jsem Angrenost spustil, bylo mi šestnáct let a od té doby se toho v mém životě hodně změnilo, leccos jsem zažil a především jsem se oženil a narodily se mi tři děti. To je také snad pochopitelný důvod pro to, že se už Angrenostu nevěnuju tak jako za starých časů.

Přesto mám tenhle web rád a dnešní výročí je dobrou příležitostí si to připomenout.



Ostatně Angrenost byl první skutečný web, který jsem dal dohromady a přestože jsem během let už pěkných pár webů vytvořil (ať už sám pro sebe, pro různé zájmové aktivity nebo pracovně), zdaleka ne všechny dodnes fungují.

Abych dosavadní historii webu trochu připomenul, aktualizoval jsem článek O webu - trocha historie, který tyto dějiny shrnuje.

Také jsem se, abych Angrenostu nadělil k narozeninám aspoň malý dáreček, v posledních dnech trochu zaměřil na obsah webu a přidal větší počet nových záznamů v encyklopedii a především jsem se pustil do doplňování obrázků do galerie, což je věc, kterou jsem v poslední době opravdu dost zanedbal, přestože jsem ve skutečnosti obrázků vytvořil docela dost (a většina z toho byly tolkienovské), jen jsem se zaměřoval na místa, kde svou tvorbu primárně prezentuji (například Facebeek Matěj Čadil Art & Design) a na Angrenost jsem tak trošku pozapomněl, tak to chci vynahradit.

Mimochodem v souvislosti s těmi dětmi je tu jedna vtipná náhoda: Můj nejstarší syn se narodil také 1. prosince, a to roku 2015, takže dnes slaví šesté narozeniny. Když jsem kdysi Angrenost spouštěl, říkal jsem si, že 1. 12. je takové hezké datum, ale jaký bude mít pro mě význam, to mě tehdy nenapadlo.



Zveřejněno: 1. prosinec 2021
zpět