Úvodníky

Různé aktuality


Zima pomalu končí, jaro je na obzoru a co nevidět tu bude elfský nový rok. Zatím mám pro vás pár drobných novinek. Tak především výstava na Tolkienconu, o které jsem se zmiňoval v minulém úvodníku, úspěšně proběhla, nakonec za účasti čtyř tolkienovských ilustrátorů. Chcete-li vidět pár fotek, můžete si je prohlédnout tady.

Výstava byla první společnou akcí Minas Maenas - projektu, jehož cílem je spolupráce českých (a slovenských) umělců inspirovaných dílem J. R. R. Tolkiena. Pokud jste jej ještě nenavštívili, vřele doporučuji: Minas Maenas (také jsem přidal banner mezi spřátelené weby v levém sloupci). Momentálně sdružuje už desítku ilustrátorů, nicméně hlavními tahouny nepochybně jsou Aegeri a Šárka, kterým za to patří velký dík.

Povzbuzeni úspěchem první společné výstavy, vrhli se tvůrci Minas Maenas na nový ambiciózní projekt: Jeho cílem je vytvořit společný nástěnný kalendář tolkienovských ilustrací na příští rok. Zatím je to ve fázi příprav a promýšlení detailů, podrobnosti si můžete přečíst zde. Ale věřím, že se to podaří realizovat (a že všichni věrní příznivci Angrenostu budou mít zájem si nějaký výtisk koupit ;-)).

Jinak pokud jde o novinky přímo zde na Angrenostu, jak můžete vidět, průběžně přibývají články v encyklopedii a tu a tam i nějaká nová ilustrace. Můžete se ale těšit na to, že se brzy dočkáte pokračování série portrétů králů Gondoru. Ti, kdo navštívili Tolkiencon, už měli možnost některé vidět na výše zmíněné výstavě, takže pokud se podíváte na fotogalerii, můžete zahlédnout malou ochutnávku. A mám rozdělané i nějaké další ilustrace, které snad v poměrně brzké době zveřejním, takže se máte na co těšit. :-)


Zveřejněno: 7. březen 2017
zpět