Úvodníky

Úvodník - 4. 5. 2010


Květen je tady, jaro je v plném proudu. Nevím jak vy, ale já jsem rozhodně rád, že je konečně zase teplo (pravda, teď zrovna úplně ne) a těším se na to, že zase podniknu nějaké pěkné výlety do přírody.
Pokud jde o Angrenost, nejspíš jste zaznamenali velké technické problémy, ke kterým tu v posledních týdnech došlo. Z nějakého neznámého důvodu zmizela z databáze velká část článků a výsledků anket. Po jednání s poskytovatelem hostingu se mi podařilo zařídit obnovení dat, ale věru to nebylo nic jednoduchého, protože některá data jsem musel obnovovat ručně a je za tím mnoho hodin práce, abych dovedl Angrenost opět do použitelného stavu. Nebylo to nic příjemného, zvlášť když jsem musel věnovat tolik úsilí ne tomu, abych přinesl něco nového, ale jenom abych napravil nesmyslné škody a navrátil věci do původního stavu, čili to bpůsobilo trochu beznadějně. Ale samozřejmě, protože vím, že spousta čtenářů a návštěvníků Angrenost využívá a díky němu získávají nové poznatky a informace, nemohl jsem se na to jen tak vykašlat. icon_wink.gif Ale samozřejmě mě potěší, když vyjádříte ocenění například tím, že se sami zapojíte do tvorby encyklopedie a něčím přispějete. icon_smile.gif
Ale nic, teď trošku na veselejší notu. Kromě obnovení původního obsahu jsem přidal i něco nového, abyste se měli na co podívat. Je to obrázek Haldir a Glóredhel. Doufám, že se vám líbí; pokusil jsem se zase o další krok v procvičování kreslení lidí. Hlavně abych potěšil svou milou slečnu, které jsem tenhle obrázek dal k narozeninám. Není to samozřejmě ideální, ale doufám, že snahu oceníte. A pak samozřejmě za poslední dva měsíce přibyly i jiné obrázky, ostatně podívejte se do galerie ilustrací. Jak se vám líbí, můžete také zhodnotit v příslušné anketě.
Kromě toho bych se s vámi rád podělil ještě o jednu věc. Rozjel jsem totiž na internetu nový projekt zvaný Prague-wiki. Přivedlo mě k tomu zjištění, že na internetu je kupodivu docela nedostatek informací o pražských památkách v angličtině. Nemyslím samozřejmě Pražský hrad, Karlův most nebo Orloj; o těch se píše na tisíci místech. Ale o takových krásných a zajímavých stavbách jako třeba kostel svatého Ducha, kostel svatého Haštala, památník císaře Františka nebo kostel svatého Štěpána se turista prakticky nic nedočte, což je velká škoda. Bohužel mám samozřejmě na práci i spoustu jiných věcí a i když by mě těšilo věnovat se takovému prospěšnému projektu naplno, musím samozřejmě taky studovat a vydělávat nějaké peníze. Rozhodl jsem se proto spojit takříkajíc užitečné s užitečným. Tedy obecně užitečné (informování o pražských zajímavostech) s užitečným pro mě (googlovské reklamy, které by snad mohly něco málo vynést, pokud bude mít stránka dostatečnou návštěvnost). Prakticky to znamená, že čím víc mi stránka vydělá, tím víc se jí budu moct reálně věnovat. Což v podstatě stejně platí i o Angrenostu. Zatím je ale web www.prague-wiki.com prakticky neznámý, takže bych vás chtěl poprosit, pokud máte nějakou možnost, abyste jej propagovali a pomohli tak, aby získal větší návštěvnost a vešel ve známost.
To je protentokrát ode mě všechno a doufám, že zachováte Angrenostu svou přízeň i přes nedávné technické problémy. Mějte se hezky. icon_smile.gif

Zveřejněno: 4. květen 2010
zpět