Úvodníky

Úvodník - 1. 3. 2010


Tak tu máme první březen. Kontrolní otázka: Víte, která postava z Tolkienových příběhů se narodila 1. března? Ono těch možností zase tolik není, protože není moc postav, u kterých bychom znali přesné datum narození. No nebudu vás napínat, je to samozřejmě Aragorn.. A když už jsem se k němu tak pěkně dostal, chtěl bych zmínit jeden obdivuhodný filmový počin, který se Aragorna přímo potýká, ačkoli on sám v něm vystupuje pouze jako dítě. Řeč je o fanouškovském filmu Born of Hope, který pojednává o příběhu Arathorna II. a Gilraen a o Aragornově narození. Vsadím se ale, že když se řekne fanouškovský film, tak si ani zdaleka nepředstavíte něco takového, co by se dalo s Born of Hope srovnávat. Je to neuvěřitelně kvalitně zpracovaný film, který co do vizuální podoby i hereckých výkonů bez přehánění snese srovnání s Jacksonovým Pánem prstenů. Nejsou tu sice žádné velké armády, ale to je vzhedem k tématu naprosto v pořádku. Zato jsou tu k vidění úžasně odporní skřeti a dokonce jeden digitální zlobr. Mě osobně potěšil pohled na Dol Guldur, který není nepodobný mému vlastnímu ztvárnění. V krátkosti řečeno: Pokud jste tento film neviděli, co nejdřív to napravte; je volně ke shlédnutí na internetu na své oficiální stránce.
Co se týče novinek na Angrenostu, tak postupně doplňuji obrázky ze zásoby, která se mi nahromadila před Vánocemi. Ještě jsem nevložil úplně všechny, ale taky jsem od té doby nic nového ze Středozemě nenakreslil, takže to zatím nechci úplně uspěchat.icon_wink.gif Nicméně doufám, že se vám obrázky líbí.
Kromě toho se opět pohnulo rozšiřování encyklopedie, ale ne až tak mou vlastní zásluhou, ale spíš díky uživateli H. T., který přidal několik nových záznamů. Takže velké díky; konečně se naplňuje moje představa, kterou jsem měl na mysli, když jsem zavedl možnost volného editování encyklopedie. A vy ostatní, nenechte se zahanbit a také do encyklopedie něco doplňte. Nabízí se toho spousta - pro inspiraci poslouží například seznam nejpotřebnějších záznamů. Takže se těším na další přírůstky v encyklopedii.icon_smile.gif

Zveřejněno: 1. březen 2010
zpět