Úvodníky

Úvodník - 29. 12. 2009


Zdravím vás. Nevím jestli to znáte, ale mně se každý rok zdá, že Vánoce přijdou neuvěřitelně rychle. Pořád se zdá, že budou až za dlouho a že zbývá ještě spousta času, a pak jsou najednou tady, ani si člověk neuvědomí, jak se to stalo. A to přesto, že jsem věnoval spoustu času nejenom nákupům, ale i vlastní výrobě vánočních dárků, tedy zejména obrázků. Proto jsem si nenašel moc času na Angrenost, ani jsem nestihl napsat nový úvodník ještě před Vánoci, jak jsem měl v plánu.
Ti z vás, kdo sledují Angrenost, už asi tuší, že méně novinek v předvánoční době bude do jisté míry vynahrazeno – ano, je to tak: většina obrázků, které jsem v poslední době kreslil, spadá tématicky do Tolkienova světa, a objeví se tedy v blízké době na Angrenostu. Letos je toho celkem dost, momentálně mám hotových asi deset obrázků, které ještě nejsou na Angrenostu zveřejněny. Mimo jiné jsem tradičně udělal kalendář (půl na půl s mou sestrou, čili šest obrázků pro šest měsíců). Také jsem ale nakreslil tři obrázky, které jsem přihlásil do soutěže O lahvičku miruvoru; výsledky budou vyhlášeny na letošním TolkienConu 15. - 17. ledna a vítězné práce se mají objevit v časopise Imladris, takže držte palceicon_smile.gif. Doufám, že se vám budou nové obrázky líbit.
V poslední době jsem s radostí zaznamenal, že zase docela ožilo diskusní fórum. To je skvělé a doufám, že to vydrží. Jen bych byl rád, kdybyste osobní výpady a urážky nechali skřetům, a diskutovali s pochopením a vstřícností. icon_wink.gif Kromě toho také pomalu ale jistě přibývají texty v encyklopedii, aby byly pokryty nové tématické oblasti. Je to velký úkol a bude to trvat dlouho, aby byla pokryta aspoň významná část postav a dalších záležitostí Tolkienova světa, ale společně to určitě zvládneme.
To by zatím ode mě bylo asi všechno. Přání před Vánoci jsem sice nestihl napsat, ale co se dá dělat, aspoň vám přeju příjemné prožití sváteční vánoční doby, která trvá až do Tří králů, a hodně štěstí, zdraví a lásky do Nového roku.

Zveřejněno: 29. prosinec 2009
zpět