Úvodníky

Úvodník - 21. 5. 2007


Tak už jste si přečetli Húrinovy děti v originále?icon_smile.gif Já teda ještě ne, i když jsem se chystal, že si to koupím hned jak to bude k sehnání, ale ještě jsem se k tomu bohužel nějak nedostal. Ovšem český překlad vychází už za deset dní, a ten si koupím určitě. Ostatně nebudu jediný, už jsem slyšel od víc lidí, že se na to už těší. A podle tahle kniha nás podle všeho nezklame, i když se z ní asi nic moc zásadně nového nedozvíme. Ale ten pocit z toho, že si člověk může přečíst nový román od J. R. R. Tolkiena, za to stojí.
A co je jinak nového tady na Angrenostu? Hlavně pár drobností technického rázu. V prvé řadě jsem se musel nějak bránit před spamem, který už i tady začal zamořovat diskusní fórum (mimochodem, víte že označení spam pochází od Monty Pythonů?). Udělal jsem to tak, jak už jste se mohli dočíst v novinkách - pokud píšete jako nepřihlášený uživatel, tak musíte odpovědět na jistou triviální otázku matematického charakteru, aby byl váš příspěvek odeslán. Protože však naprostá většina příspěvků v diskuzi pochází od přihlášených uživatelů, tak se tohle opatření většiny lidí nedotkne. Mimochodem, za těch pár dní, co je už tahle ochrana zapojená, tak jsem zaznamenal už nějakých dvacet neúspěšných pokusů o spamování, takže to vypadá, že použité opatření bylo opravdu na místě.
Druhá věc je naopak taková drobnost určená ke zlepšení komfortu přihlášených uživatelů. V nastavení vašeho uživatelského profilu si teď můžete zvolit, po jaké době nečinnosti vás má skript automaticky odhlásit. A samozřejmě, pokud máte svůj domácí počítač, u kterého se nebojíte, že z něj sem někdo poleze pod vaším jménem, tak si také můžete zvolit trvalé přihlášení. V tom případě se už nebudete muset bát, že se zapomenete přihlásit, než něco napíšete do diskuze. Maličkost, ale doufám, že užitečná.
Kromě toho ještě na Angrenostu přibyly nějaké nové ilustrace, které si můžete prohlédnout v galerii. To by prozatím bylo asi všechno, takže vám přeju hezké letní dny a doufám, že zůstanete Angrenostu i nadále věrní.icon_smile.gif

Zveřejněno: 21. květen 2007
zpět