Úvodníky

Úvodník - 5. 3. 2007


Od té doby, co jsem psal minulý úvodník, jsme se bohužel ohledně zimního počasí nedočkali žádné změny, která by stála za řeč. Na Sněžce možná je sníh pořád, ale jinde ho moc nezbylo. Ovšem z toho obrázku na hlavní stránce mi už začínala být trochu zima, a tak jsem ho vyměnil za jiný z těch, které jsem nahrál už před časem - Šerou brázdu.
A co se na Angrenostu jinak urodilo nového? V zásadě jsou to dvě věci. O té první jste se už před pár dny mohli dočíst v novinkách. Jedná se samozřejmě o nové adresy stránek v encyklopedii, které sice nic nemění na uspořádání, ale doufám, že se tím zjednoduší její používání, protože teď má každý záznam v encyklopedii jednoduchou a zapamatovatelnou adresu na způsob www.angrenost.cz/endor/enc-Arnor.
Ale mnohem větší novinkou je věc druhá, která se taky týká encyklopedie. Kdysi dávno tu v diskusním fóru jistý člověk přišel s návrhem, že by se měla encyklopedie na Angrenostu wikipedizovat, tedy umožnit doplňování textů různými uživateli. Tehdy jsem se do takové zásadní úpravy nechtěl pouštět, ale nezapomněl jsem na to a teď jsem se konečně k tomuto kroku odhodlal.
Čili je tu zásadní novinka, která úplně mění možnosti encyklopedie.icon_smile.gif Odteď může každý zaregistrovaný uživatel upravit a doplnit jakýkoli text v encyklopedii. Stejně tak můžete i přidat nové místo pomocí tlačítka, které je na hlavní stránce encyklopedie na konci výpisu. Než se vůbec do editování půstíte, prosím vás ale, abyste si přečetli článek, ve kterém jsem shrnul základní instrukce k editování a pravidla, která by se při tom měla dodržovat. A kromě toho je vám samozřejmě k dispozici diskusní fórum, konkrétně jsem pro tento účel vytvořil nové téma. Takže se těším na vaše dotazy.icon_smile.gif
A to bude prozatím asi všechno. O editaci textů nemá smysl se dál rozepisovat; lepší bude se o tom pobavit v Diskusním fóru. A jinak se toho tu v poslední době moc nového neodehrálo. Skončilo pár anket, ale z toho stojí za zmínku asi jenom poměrně překvapivě nízká účast zdejšího vzorku populace na TolkienConu. Třeba to příští rok bude lepší (třeba tam dorazím zase i jáicon_wink.gif).
Tak doufám, že se vám čerstvá novinka bude líbit a hlavně že jí využijete a pomůžete tak Angrenostu, aby byl zase o trochu lepší. Snad se časem dočkáte i těch vašich dynamických map, o které pořád tak prosíte...icon_smile.gif

Zveřejněno: 6. březen 2007
zpět